En god mundhygiejne er vigtig for din sundhed og dit udseende.

Der findes ikke noget mere ulækkert end en dårlig mundhygiejne, såsom dårlig ånde, huller i tænderne eller misfarvede tænder som oftest er sorte eller gule. Men udover at det er super ulækkert, så er det også meget usundt og dårlig for helbredet, og det kan med garanti give sygdomme i tænderne og deres støttevæv. Det er altså vigtigt at oprette en god mundhygiejne, som har til formål at formindske eller fjerne bakteriepålægningerne (plak) på tænderne. Det vigtigste man skal gøre for at opnå den gode mundhygiejne, er at børste tænder.

Det er en god ide at bruge el tandbørste og tandtråd

Uanset hvad skal man huske at børste tænder dagligt, og mindst to gange dagligt, en gang om morgenen og en gang inden man går i seng om aftenen, det kan derudover også være en god vane at gøre hver gang man enten har spist eller drukket noget. En normal tandbørste er god at bruge, men en el tandbørste vil til hver en tid være bedre til at fjerne plak og andet bakteriepålægning på tænderne. Tandbørstningen med en el version vil desuden også være mere dybdegående, korrekt og ensformig. Den laver alle de rigtige bevægelser for dig, og hjælper dig på vej til en bedre mundhygiejne. En tandtråd er også god at bruge, og anbefales også af tandlæger at bruges mindst en gang om dagen, da den er god til at fjerne plak og madrester imellem tænderne. Derudover så er den god til at stimulere tandkødet, så tandkødet også undgår irritation og bakteriepålægning og dermed risiko for sygdomme. Tandtråden tilfører nemlig ilt til tandlommerne.

El tandbørsten og tandtråden formindsker risikoen for indkaldelse fra tandlægen

Mange frygter indkaldelsen fra tandlægen, da man ofte forbinder det med noget smertefuldt og foruroligende. Man kan selvfølgelig også gøre mange ting, udover bare at børste tænder og bruge tandtråd, for at opnå den gode mundhygiejne, og slippe for frygten af en indkaldelse fra tandlægen. Det handler utvivlsomt også meget om den kost man har, hvad man spiser og drikker, om der eksempelvis er meget sukker i, da det er den største fare for tænderne. Så længe man spiser sundt og plejer sine tænder med de ting en tandlæge vil anbefale, såsom en el tandbørste eller en tandtråd, så vil der ikke være meget at frygte ved et tandlægebesøg. Desuden er der i øjeblikket stort fokus på fra tandlægernes side at gøre en tandbehandling mere behagelig for patienterne, da de udmærket er klar over at et tandlægebesøg for de fleste ikke står øverst på ønskelisten. Tandtråd er super billigt og selvom en el tandbørste er dyrere end en normal tandbørste så kan man sagtens finde den til overkommelige priser, og uanset vil det være det hele værd for din mundhygiejne at børste tænder.