Sådan finder du de rette MTB lygter

I vintermånederne er solen kun fremme i få timer, og vil du ikke lade dette begrænse dig, kan det være nødvendigt at anskaffe sig nogle mountainbikelygter. Har du en lang arbejdsdag, hvor solen stort set er gået ned, før du kommer hjem, kan det være svært at finde tid. Dette behøver dog ikke at være en begrænsning, da man kan få nogle rigtig gode MTB lygter, som gør det muligt at cykle om aftenen og natten.

Bedre sikkerhed med kraftige lygter

Ved mørkekørsel er det vigtigt at have nogle kraftige lygter, så man både kan passe på sig selv og andre. Når man kører i udfordrende terræn i mørket, bliver man nødt til at kunne se underlaget tydeligt. Dog er det vigtigt at overveje en række ting, når man bevæger sig ud, efter solen er gået ned.

Man er ikke nødvendigvis den eneste, der vælger at køre en tur i mørket. Med kraftigt lys øger man sin egen sikkerhed, men det er vigtigt, at man sørger for, at det ikke går ud over andre. Selvom lyset skal være kraftigt og skarpt, skal det helst ikke genere andre. Dette kan man komme i forkøbet ved enten at justere vinkel på sin lygte, eller ved at købe en lygte med flere forskellige lysindstillinger. Generelt kan det være smart at anskaffe sig en lygte, der har flere styrker, da måneskin og andre faktorer kan gøre, at det kan variere meget, hvor lyst det er.

De nødvendige MTB lygter

Valg af MTB lygte afhænger af mange ting – især hvor du skal køre. Skal du køre i udfordrende terræn, som eksempelvis i skov, er den vigtigste lygte for dig en kraftig lygte, som med fordel kan monteres på din cykelhjelm. På denne måde undgår du styrt og at få skader, da du kan se underlaget tydeligt. Det er dog altafgørende, at du har flere lygter, hvis du ved, at du kommer til at køre på vej. På vej er det utroligt vigtigt, at man kan se dig. Ellers er risikoen for uheld alt for stor. Derfor er en cykel på din hjelm ikke nok. Hvis du vender hovedet i en bestemt retning, vil bilister ikke kunne se dig, og så risikerer du at ende i farlige situationer. Derfor bliver du absolut nødt til at have en cykellygte både foran og bagpå din mountainbike. Ligegyldigt hvilken retningen bilen kommer fra, skal den kunne se dig. Hvis du ikke er synlig i trafikken, er det dig selv, det vil gå ud over i sidste ende. Derudover kan det være en god idé at slukke lygten på din cykelhjelm, hvis du pludselig skal ud og køre på vej, da den kan blænde bilister, hvis du kigger i retning af dem.